mentor.bg

''Mozemo se izdici iz neznanja, otkriti da smo pametna, umesna i savrsena stvorenja.''

BLOG SVET ili IMA NEKA TAJNA VEZA
2008/04/06,17:14
  

Sanjarenja56 me je navela na ozbiljno razmisljanje. Zasto je ova nasa ’’blogosfera’’  bolja od stvarnog zivota? STA SE TO ZAPRAVO DESAVA?

 

Mozda je najveca prednost ovog virtuelnog drustva njegova apsolutna – demokraticnost. Svako ima pravo na svoje misljenje. Ono se uvazava na nacin koji je i mnogim ’’demokratskim’’ politicarima neshvatljiv. (Ili sto bi Baladasevic sigurno rekao – nisu dovoljno intiligentni za toleranciju.)

 

Sam nacin komunikacije je svojevrsno olaksanje. Odgovara i onima koji ne zele da se fizicki eksponiraju (boze..boze...opet mi nesto Baladasevic u glavi...) kao i onima koji nemaju dovoljno vremena  za izlazak u javnost. Sem toga, ne smem ni da zamislim kako bi izgledalo kad bi svi govorili u glas – ovako svako ima vremena da postavi svoj post ili komentar i da na miru procita tudji.

 

Ali...da vas ne zamajavam i da predjem na sustinu. A sustina je u podrsci i empatiji (koja je samo druga rec za ljubav) koju svako od nas moze da ocekuje od ostalih. I bas zato sto zna da ce dobiti podrsku covek je spreman da se otvori onako kako ne moze uvek u ’’stvarnom’’ svetu..  (Hm...mozda i moze ali ga bezbroj svakodnevnih trivijalnosti sprecavaju u tome).

A kad se jednom uspostave veze iskrenosti i podrske covek odjednom ima mnogo, mnogo prijatelja

LOVE YOU ALL  J

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu