mentor.bg

''Mozemo se izdici iz neznanja, otkriti da smo pametna, umesna i savrsena stvorenja.''

« Oslobodi se pritiska | Main | Strategija korišćenja vremena za učenje »

Zarobljen u ulozi ''lošeg đaka''
2008/03/27,13:54

Nijedno zarobljeništvo nije prijatno ali je najgore ono koje sami sebi nametnemo.  Još je mnogo, mnogo gore ako je izlaz na dohvat ruke a mi više ne želimo da izađemo.

Kako je sve počelo? Nekoliko loših ocena, malo bežanja sa časa ''da me ne pita baš sad'' i dok si trepno okom već ti je status - loš đak. Kad se to desi počinje pritisak roditelja i nastavnika a ti da bi pobegao od pritiska kažeš - baš me briga kakav sam đak. Ne volim školu.

Možda stvarno škola i nije baš neki izbor za lepo provedeno vreme u poređenju sa gluvarenjem s društvom po kraju...ali oprez....ne laži sebe....NE POSTOJI NIKO NA OVOM SVETU KO UŽIVA U ULOZI NEUSPEŠNOG.

Rešenje je jednostavno - podeli vreme između škole i zabave i zaboga - prestani sebe više da gledaš kao ''lošeg đaka''. Znaš, i veoma uspešnim ljudima se dešavalo da budu potpuno švorc ali nisu o sebi mislili kao o siromasima već kao o ljudima trenutno bez para. Ti dakle trenutno imaš loše ocene i to je sve.

Ovakav stav čini čuda. Dobićeš želju da pokažeš svoje potencijale. Prva dobra ocena i već si na vratima zatvora koji si sam sebi nametnuo. Živela sloboda. Mnogo je lepo biti uspešan.

Komentari

Comment Icon

Uopšteno mi se sviđa tvoj sajt.Mislim da može biti od koristi svima koji se obrazuju.Samo napred!

Posted by: principessa at 2008/03/27, 20:00
Comment Icon

odlična priča za podizanje samopouzdanja! nadam se da će mnogima pomoći.
Prijatno!

Posted by: domacica at 2008/03/27, 18:40
Comment Icon

prve dve rečenice su ti jako dobro osmišljene

Posted by: vladica at 2008/03/27, 16:41
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu