mentor.bg

''Mozemo se izdici iz neznanja, otkriti da smo pametna, umesna i savrsena stvorenja.''

Učenje kao ratna strategija
2008/03/26,14:27

  • UPOZNAJ NEPRIJATELJA - šta profesor traži
  • UPOZNAJ SEBE - da li si vizuelan ili auditivan tip
  • OBUČENOST TRUPA - nijedan vojskovođa neće dozvoloti da mu se trupe ulenje.  Trupe vežbaju svakodnevno.
  • TAKTIKA - Podeli gradivo. Nauči prvo ono što je neposredno važno za ocenu. Tek posle toga možeš da popunjavaš ''rupe'' iz prošlosti.
  • NAĐI SAVEZNIKE - ako ne možeš sam traži pomoć. Plaćeni časovi su nekad dobar način jer te to što plaćaš i što dogovaraš čas i tera da tad sedneš i učiš. Međutim saveznik može da bude i drug iz odeljenja, kolega, roditelj, neko od rodbine.
  • PRIMI BORBU KAD TI NAJVIŠE ODGOVARA - ne čekaj čim si spreman javo se da odgovaraš. Odugovlačenje samo znači da ćeš uskoro imati još više da učiš
Motivacija, samopuzdanje i samopoštovanje
2008/03/26,01:26
Motivacija, samopouzdanje i samopoštovanje su neraskidovo trojstvo. Zapravo ako su sva tri elementa u plusu to je pobednička varijanta. Ali šta se dešava kad nisu? Još gore - kada ove tri kategorije imaju negativne aspekte i kad čine ''vrzino kolo'' stalnih neuspeha? Rešenje je jednostavno ali nije uvek i lako dostupno. Prekinite zatvoreni krug. Jedna dobra stvar i zatvoreni krug će se pretvoriti u spiralu koja polako ide na gore. Samomotivacija je dobar početak. Postavite sebi cilj. Razmišljajte o njemu, radujte mu se, a onda stupite u akciju.
Čestitamo!
2008/03/26,01:24
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.co.yu i možete početi sa blogovanjem.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu